Massalavés inicia el tractament contra el mosquit tigre i la mosca negra en les zones de major risc

L’Ajuntament de Massalavés ha començat el tractament contra el mosquit tigre i la mosca negra mitjançant la desinfecció d’aquelles zones més susceptibles de proliferació d’esta plaga. Actuacions que s’han intensificat en els últims dies a causa de les altes temperatures registrades. Condicions que són l’escenari perfecte per a la seua reproducció. “El moment d’actuar és ara. Volem previndre un problema de salut pública este estiu. Continuarem avaluant setmanalment, possibles focus susceptibles de desenvolupament larvari, tant en l’àrea urbana com en zones perimetrals”, assegura Puri Noguera, alcaldessa de Massalavés.

L’objectiu d’estes accions és reduir l’impacte i l’aparició de mosquits en els espais públics, controlant les possibles colònies per a evitar més problemes sanitaris.

Emilio Santamans, regidor de Medi Ambient, ha recordat que és molt important evitar acumular aigua estancada en bidons, poals o plats de tests; protegir pous i aljubs amb malles antimosquits per a evitar que ponguen ous i supervisar zones de reg a degoteig que puguen deixar xicotets tolls d’aigua en el sòl. Així mateix, també ha assenyalat que renovar constantment l’aigua dels bevedors dels animals i netejar adequadament les canaletes, són algunes mesures que poden frenar l’expansió d’estos insectes.