Comencen les obres per al regadiu per degoteig del Sector 7 a Massalavés, amb una inversió de 1’3 milions d’euros

Moment històric per a l’agricultura de Massalavés. Els regants de la localitat estan un pas més prop de poder acollir-se a les aigües del Sector 7 de regadiu per a disfrutar del degoteig dels seus cultius, ja que este passat dimecres, 21 d’abril, es va celebrar la posada de llarg d’estes esperades obres. A l’acte van acudir el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo; el president de la Sèquia Real del Xúquer, Antonio Costa; i diverses representants de l’ajuntament. Tots dos van posar la primera pedra d’este projecte, el termini d’execució estimat del qual és de 12 mesos, amb un pressupost total d’1.360.559 euros. Més de 374 hectàrees de cultiu es veurien beneficiades per les obres d’este Sector 7, que permetrà estalviar 1,29 hm³ d’aigua anuals. Quantitat que es destinarà a la millora mediambiental de l’estat de l’Albufera.

Miguel Polo va incidir en la importància dels beneficis mutus que suposen estes obres: “Millorarà la qualitat dels nostres cultius, però també el nostre medi ambient. Sobretot, en l’Albufera, una de les nostres joies més pròximes. Dels 45 sectors que conformen el projecte de modernització, 17 ja estan en funcionament. Estem en la línia correcta”. Per part seua, Antonio Costa va destacar la importància de la modernització de l’òrgan que presideix en aquest projecte: “És un clar pas cap avant, des del punt de vista econòmic i mediambiental. Per part de la Sèquia Real del Xúquer farem tot el possible perquè tire avant com més prompte millor”.

Les obres consistiran en l’execució de conduccions des de la xarxa de transport que parteix d’una connexió en una canonada en els voltants del sector 6.2, ja executada, fins als capçals de la xarxa de distribució del sector. Permetrà a alguns regants de la zona, fins i tot, desenvolupar agricultura ecològica.