Dia Mundial Sense Tabac – Massalavés 2021

El dilluns 31 de maig es commemora el Dia Mundial Sense Tabac, amb una data tan significativa que l’Ajuntament de Massalavés ha llançat el Concurs de Cartells del Dia Mundial Sense Tabac en coordinació amb la UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera Alta i el CEIP Blasco Ibáñez. El cartell guanyador ha sigut el de Soukania El Maayza Dreif.

Esta actuació se suma a altres promogudes per la Unitat de Prevenció Comunitària de la Mancomunitat de la Ribera i recolzades per l’Ajuntament, que duen a terme un conjunt d’intervencions dirigides a ajudar els menors a no iniciar-se i conscienciar a qui ja ha començat que és bon moment per deixar-ho, així com també a la prevenció i al desenvolupament de mesures de conscienciació social sobre els perjudicis del fum del tabac ambiental tant per a les persones fumadores com per les no fumadores i la protecció d’aquestes últimes i aconseguir una educació intensiva des de l’escola sobre hàbits de vida saludables

No cal oblidar que segons la OMS, el consum de tabac ocasiona 8 milions de morts cada any; almenys 69.000 morts prematures cada any en Espanya, més que el total de morts durant la pandèmia.

L’evidència publicada enguany demostra que les persones fumadores tenen major probabilitat de desenvolupar malaltia severa amb COVID-19 que les no fumadores. La pandèmia de COVID-19 ha portat a milions de consumidors i consumidores de tabac a manifestar que volen deixar-ho.

Cal demanar que no s’ha de ser eternament tolerant amb els qui mai respecten el dret dels no fumadors a respirar un aire sense fum de tabac. Recordem que estos fumadors són principalment els menors, els nostres fills. I nosaltres com a adults hem de ser un model de conducta saludable per a ells.