Massalavés reobri el seu renovat Teatre Municipal

Massalavés ja té nou Teatre Municipal. Una reivindicació històrica que es va complir ahir després de més d’un any d’obres. Una remodelació integral que ha permés modernitzar les instal·lacions i respondre a les exigències de la ciutadania, que venia reclamant en els últims temps la necessitat de comptar amb un centre cultural de referència.

L’acte, celebrat ahir dimecres 8 de desembre, va comptar amb la presència del president de la Diputació de València, Toni Gaspar, així com el diputat provincial Vicente Mompó i altres membres destacats de la Societat Civil. “Estic molt satisfet que la gent puga veure en què es destinen els diners de la Diputació. La nostra missió, la de tots els polítics, passa per fer feliços a la gent i crec que, en aquest cas, eixa premissa s’ha complit. És molt important comptar amb espais com aquest en municipis com Massalavés, perquè són l’altaveu de la nostra cultura. Ací s’expressen les falles, la música i totes les tradicions que ens defineixen com a poble”, va assenyalar Gaspar.

Per part seua, Puri Noguera, alcaldessa de Massalavés, es va mostrar visiblement emocionada en un dia històric per a la localitat. “Reobrim el teló d’aquest espai per a convertir-lo en ressò de la cultura. Al nostre poble, el teatre era, és i serà necessari. Ací pretenem que cada actuació siga recordada per sempre. Han sigut mesos de treball dur que hui es fan realitat. Gràcies a totes les entitats i persones que ho han fet possible”, va apuntar Noguera.

Per a aquesta construcció s’han invertit 438.000 euros, dels quals 200.000 provenen de la Diputació de València i la resta pertany a fons propis de l’Ajuntament, que ha pogut destinar aquesta partida gràcies a la bona situació econòmica local, ja que no es compta amb cap deute. El projecte, que ha respectat el cos original del teatre, s’ha centrat en la remodelació de l’amfiteatre. A més dels banys, accessos, pati de butaques i coberta exterior, l’escenari ha guanyat en grandària amb l’objectiu que les representacions es duguen a terme amb total comoditat.

De fet, els encarregats de comprovar el bon funcionament del teatre van ser els músics de la Unió Musical de Massalavés, que van aprofitar l’ocasió per a donar la benvinguda als nous educands i delectar al públic assistent amb un xicotet concert.