Massalavés frenarà la sobrepoblació de senglars amb batudes autoritzades

La “plaga” de senglars ha posat en escac al camp. Han arruïnat collites i deixat finques impracticables, passant a ser un vertader mal de cap per a molts agricultors. És per això que, davant el crit d’auxili provocat pels continuats atacs cinegètics, l’Ajuntament de Massalavés ha aconseguit l’autorització de la Generalitat Valenciana per a realitzar batudes controlades en les parcel·les dels afectats.

Perquè aquesta mesura siga efectiva, tots aquells llauradors que hagen patit danys en les seues terres, hauran de notificar-ho al consistori prèviament perquè es gestionen les actuacions. I és que cada vegada és més habitual veure exemplars en els municipis. Davant el seu augment, els falten recursos per a sobreviure i apareixen en llocs habitats per a alimentar-se.

L’alcaldessa Puri Noguera ha destacat que es tracta d’una mesura necessària per a garantir la seguretat de les collites. “Ens enfrontem a una problemàtica que està en auge. Estem compromesos amb el medi rural i des del primer dia que vam conéixer aquesta situació, buscàrem solucions per a frenar la sobrepoblació de senglars. Esperem que amb la gestió cinegètica ordenada puguem frenar l’avanç d’espècies silvestres”, explica.