Massalavés tindrà nou consultori mèdic

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat que Massalavés tindrà nou consultori mèdic. Així li ho ha traslladat el Director General d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Jaime Peris, a l’alcaldessa de Massalavés, Puri Noguera, en una reunió celebrada el divendres al costat d’altres representants sanitaris.

El nou Consultori Auxiliar de Massalavés comptarà amb una Àrea de Medicina Familiar, dotada de dos consultes per a Medicina i per a Infermeria; una Àrea de Pediatria, amb una consulta, i una Àrea d’Extraccions-Tractaments, amb una consulta polivalent dotada de monitor-desfibril·lador, material de reanimació, electrocardiògraf, pulsímetre amb sonda i ecògraf bàsic.

Així mateix, també hi haurà una àrea de Recepció, amb sala d’espera per a 25 pacients, lavabos públics i de personal, un espai tècnic i una sala de neteja, completant així el Pla Funcional del futur consultori, que es construirà al carrer Enrique Chornet del municipi, molt pròxim a la ubicació que ocupa l’actual centre.

Resposta a una reivindicació històrica

Massalavés aconsegueix així donar resposta a una exigència que ve des de lluny. L’actual consultori acumula una llista de deficiències interminable, mancant de serveis bàsics i impedint als professionals realitzar la seua activitat en condicions. Amb més de 25 anys d’antiguitat, el centre ha sucumbit al pas del temps i ni els ‘arreglos’ del consistori han sigut suficients per a complir amb els mínims establits.

Ara, gràcies al continu treball de l’Ajuntament amb l’Administració, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha compromés a dur a terme el projecte de renovació entre finals d’any i principis de 2023. “Per fi ho hem aconseguit. Ha sigut un camí llarg, però estem molt satisfetes. La població de Massalavés ho mereix. Era important que es dignificara aquesta instal·lació amb l’objectiu de garantir una atenció sanitària de qualitat, tant per als professionals com per als veïns i veïnes”, assenyala Puri Noguera.