Massalavés ja compta amb una estació meteorològica per aportar informació dels temporals als agricultors

L’Ajuntament de Massalavés que dirigeix Puri Noguera ha volgut apostar per l’establiment d’una estació meteorològica que sobretot servisca perquè els agricultors de la localitat puguen tindre un informe detallat de les condicions climatològiques en situacions extremes com el temporal esdevingut fa unes setmanes. Els llauradors demanen informes tècnics a les administracions per a reclamar la cobertura de danys a les assegurances. El sistema de registre de les condicions climatològiques s’ha establit en la teulada de la casa consistorial i ja està en funcionament. Una estació meteorològica és una instal·lació destinada a mesurar i registrar regularment diverses variables meteorològiques, amb dades que s’utilitzen tant per a l’elaboració de prediccions meteorològiques a partir de models numèrics com per a estudis climàtics. El sistema de Massalavés compleix amb els requisits marcats per l’Agència Espanyola de Meteorologia, que intenta controlar la difusió d’informació per a combatre la desinformació que sovint afecta en la comunicació dels temporals de pluges.

Compta amb gran importància conèixer l’evolució del clima per a disposar de sèries climàtiques de temperatura suportades per estacions d’observació meteorològica homologades i concordes a les normes fixades per l’Organització Mundial de Meteorologia. L’Agència Estatal de Meteorologia opera amb una xarxa molt densa de més de 3.000 estacions i gràcies a això tota la informació del Banc Nacional de Dades Climatològiques disponible per a qualsevol ciutadà permet fer efectiva la lluita contra el canvi climàtic. Segons l’alcaldessa Puri Noguera: “L’executiu local està obligat a escoltar als seus veïns i els llauradors insistien en la necessitat de comptar amb una estació meteorològica que els permetera conèixer de primera mà els nivells que es registren en la nostra localitat. A partir d’ara podran comptar amb els informes detallats”.